28 Nisan 2012 Cumartesi

Benden haberler

Bu hafta yogunluktan bloGumu ihmal ettim... AMA resim cekmeyi ihmal etmedim) hastalik boyutunda bu resim cekme isi artik)
Misafirlerimde biliyor resim cekme huyumu) AMA bu Sefer servisten once cekemedim) masa resmi curcunali
Olmus))
Ilk resim karesindekiler yeni cicilerim.. Guzel saglikli gunlerde kullanirim insallah....
Ikinci karede cuma gunu bir arkadasin evindeki akikasina gittik. Minnacik bir hanim.. Bebek kokusunu insan ozluyor cennet kokar diye biliyorum hem optum hem kokladim) omru guzel olur insallah...
Sonra bugun anne kiz elele tutusup arkadasa gittik.. Icli kofte yedik sohbet ettik sonra donduk)

3. Karedeki resimde persembe gunku menum...
Menumde cilek soslu yaspasta
Kolay ekler pasta
Galeta unlu pacanga boregi
Pirinc salatasi(cin salatasi)
Vede patates mantisi vardi... Sanirim
Nisan ayinin son misafir grubuydu) bu ay bereketli gecti hamdolsun.... Herkese not: lutfen sayfami ziyaret Eden arkadaslar yorum birakirsaniz sevinirim zira diyarbakirdan izmirden Adanadan londraya kadar Gelen bir kitle var! Kimlersiniz merak ettim)

22 Nisan 2012 Pazar

Brooklyn botanic park, prospect park, pazar misafiri

Hamdolsun hafta sonu yogun gecti. Hic hesapta yokken arkadaslarla brooklyn botanic e gittik. herseyi ne kadar guzel yaratmis yaradan! Agaclarin renkleri kokuları büyüleyici resmen! Pembe beyaz ve mor leylak agaclar.Manolyalar harikaydi! Bu mevsimde ilk defa gittim ve bayildim.. Piknik yapmak yasak olduğu icin bizde hemen karşısındaki prospect parka gectik.. Oglus babasında olduğu icin pek rahattim) aklıma gelmedi degil olsa oynardı ama saolsun esim parka getirmis ) sonra guzelce yedik ictik eve donduk hemen banyo faslı sonra camiye gectik.. Türkiyeden gelen bir hocamizin sohbetleri oluyor her aksam mumkun mertebe gitmeye calisiyorum.. Dinlediklerimizle amel edebilmeyi nasip etsin Rabbim...
Bugun ise sabah okula gittim .. Gelecek olan minik misafire h&m den hediye aldim . Kendime yuzuk aldim fiyatlari makuldu)Sonra fossile girdim eşarp aldım . Kaç yıldır amerikadayim fossile kaç kere girdim eşarp hiç gormemistim) Yasemin arkadasim
Saolsun ondan gordum) hakikaten hem yeri cok guzel hem fiyatı uygun. Dayanamadım kuşlu aldim. ) sonrasında hemen eve dondüm . Mutfağa girdim hazırlık yaptım yoruldum ama değdi .. Allahtan arkadas manti satıyor ) her gelene manti yapıyorum ))
Menumde ilk keZ denediğim bir şey yoktu.. Surekli yaptıklarımdan yaptım
Meşhur yaspastam)
Kupta tiramisu
Galeta unlu poaca
Kıymalı börek
Manti
Ve pirinç salatası vardi.. Yediklerimiz şifa olsun..
Çarşambada bir grup ağırlayacağım ne yapsam ne yapsam diye düşünmeye başladım bile)...

20 Nisan 2012 Cuma

Masal cafe

Esim is cikisi masala gidelim dedi . Aslında esim masali cok sevmez ama ben cok severim sahilde oluşu mekanin dısında oturma ozelliginden oturu bir trabzonlu olarak cok severim.. Mideyi doldurduktan sonra yürüyüş yaptık . Bayatlayan ekmekleri getirip ordeklere atmak gerek) cocuklar bayıldı etraftakilerden gördüler ) .
Haftasonu ne yapacağımız belli degil ) misafirmi agirlasam ? Napsak bilemiyorum . İnsallah guzel haftasonu geçiririz .. Sizlerede musmutlu haftasonları ...

18 Nisan 2012 Çarşamba

bugun sohbet sonrasi eve gelip tatlimi yaptim..bildiginiz bir muhallebi. sos turkiyeden aldirdigim karamelli sos.karamelli herseyi seviyorum..uzerine file badem koyup servis ettim.sabah cesminigar corbami yapmistim.dondurucumda boregimde vardi)ana yemek olarak mantii vardi...burda bir arkadas yapip satiyor ondan aliyorum cok ama cok leziz...tebi bunda benim guzel haslamam sosu falanda etken))mantinin yanina salata yakistirmadigim icin yapmadim..geriye birsey kalmadi..seviyorum esimin arkadaslarini agirlamyi..kilo dertleri yok ay fazla yemiyim dertleri yok...sonrasinda kab bosalt derdi kalmiyor banada))afiyet sifa olsun hepsine)

17 Nisan 2012 Salı

Pazar gununden

Okulum 34 de olunca cikista biraz sakin sakin takılıyorum iyi oluyor benim icin)hele macys bas dondurucu tamamen gezmek imkansız ! Full gunu harcamak gerek oda şimdiye kadar olmadı) kendime bir gomlek aldim firfirli) sonra birkac magazayada girip ciktim.. her hafta sonu olduğu gibi n train de sorun vardi yine! bende 59 ds inip otobuse binecektim ki otobusu kaçırdım havada guzel yuru be dedim) ama nasıl acikmisim anlatamam esimle konuşurken hadi taciye gidelimmi dedim ? Esimde bende en sevdiğimiz yer . Gidelim dedi eve varmak üzere iken gelip aldı beni.. Doyduk hamdolsun. Rabbim açlıkla imtihan etmesin . Sonra cocukların gönlünü yapalım dedik shore roaddaki parka goturduk . En sakin rahat bir park .. Oglus eve gelmek istemedi )) zor kalktı cimenden))artık havalar hep guzel cogunluk parklardayiz. Hele dun nasil sicakti! Nisan'da bu sıcak yazi düşünemiyorum bile .. İnsallah Nisan ayi yagmurlu bereketli gecer tüm dunyada!

16 Nisan 2012 Pazartesi

Brooklyn bridge ve gulluoglu

Cumartesi gunu aslinda kizimin amerikan pasaportunu yenileyecektik bir gunde halledelim randevusuz gidilen postaneye gidelim olduk gittik AMA degismis randevu almak gerekliymis..( brooklynde sadece atlanticdeki postanenin randevusuz aldigini soyleyince gittik amma nasil bir sira vardi anlatamam ne kadar bekleriz diye sorunca 3 saat duyunca hemen kagidimizi alip ciktik))) diger postaneler bombos ne garip! Randevu alip oyle gitcez .. Cikista hava guzel olunca Brooklyn biridge gidelim dedik hava inanilmaZ guzel manzara guzel .. Keyiflerde yerine geldi hamdolsun.. Cocuklar kosturdu cocuklara
Cilekli Ben kahveli dondurma alip evimize donduk.. Yikama fasli uyku sonrasi arkadas gunune gittik.. Arkadas bir cigkofte yaptiki sormayin sahaneydi!
Sonra bir aksam uzeri gulluogluna gittik.. Ben portakalli tiramisu yedim cok hafif vede guzeldi..Cocuklara kiymali borek esim herzamanki Gibi serbetli tatli) Keske daha guzel neZih bir yerde acsaydi .. Brooklyndeki coney islandaki yeri daha guzeldi..
Oglus pek tabi durmadi . Cikista bayan sevince veriyim mi dedim)) ver iki tane buyuttum cok zordu AMA inan buyuduklerinde dahada zor dedi(
Rabbim bu gunlerimizi aratmasin .. Guzel dusunelim guzel yasayalim insaallah...

12 Nisan 2012 Perşembe

Times square- toysrus- fetih 1453

Oglusun wc egitimi 3 . Günden sonra biraZ oturunca esiminde önerisiyle fetih 1453 e gittik.. İyiki ilk etapta gitmedik) salonda 15 kisi var veya yoktu .. Oglusu öğle uykusuna yatirmamistim .. Yontemim su oğlum hadi uyu! Tam tersini yapiyor veled)
Ben biraz erken ciktim evden tatil dolayısıyla toysrusa getirmek istiyordum kizimi. Buda vesile oldu.. Gider gitmez ilk is wc götürdüm oglani sonrasında gezdik 3 katli bir yer 4. Katta var ama oyuncak falan yok orda çıkmadimda)
Oglusa soZ verdigim gibi top aldım. Kızımda seçtiği bir oyuncagi aldı barbieli)
Ne zamandir sirf şişesinden ötürü almak istediğim ama kokusunuda cok beğendiğim Marc jacobs in parfümünü aldim.. Sephora basdondurucu.. Bir an elimde uç parfum vardi sonra biraktim )))
Sonrasında ESİMLE bulustuk sinema salonuna gectik.. Tekrar oglusu wc gotur altini değiştirdim kaçırmıştı doğal olarak( film normal olarak dovusluydu.. Oglan uyudu ) kizim biraZ korktu ama anlattim biraz.. Çıkan kanlar koyu kirmiziydi anne o siyahlar ne sordu ) boya dedim)
Filmi begendim. İnsaallah dahada iyileri cekilir..keske ulubahtli hasan farklı bir kisi olsaydi. Rolünü guzel oynadı ama iffet dizisindeki rolünden oturu yakistiramadim! Sanatçı her rolü yapmali rolü uzerine yapışmamalı ama yinede yakistiramadim!
Filmi izlediğimiz salonda 13 numarali salon guzel bir tevafuk)
Bugun oglusun Dr kontorolu var oncesinde gezerim bir kaç magaza.. Yarin bir arkadasa davetliyim . Cumartesi dolaris gunum var pazar okul ve tatil bitti.. Günlere yetişemiyorum (