27 Ocak 2013 Pazar

Cuma davetim

Ne zamandır ağırlamak istediğim bir grup arkadas vardı.. Cuma cocuklar camide iken biz sakın rahat bir muhabbet yaptık ..)
Menüm zengindi hamdolsun .. Poacayi arkadas yapıp getirdi.. Elleri dert görmesin .. Tatlıları Perşembe akşamından yaptığımdan cuma gunüne salata ve börek kalmıştı .. Son anda helva canım istedi.. Onuda yaptım .. Tarif pelinceden harika oluyor tutturmasi en kolay tarif! Seyma arkadasimdan aldığım tuyo ile bir bardak süt yerine süt kremasi koydum.. Tam bomba oldu!)😂 deneyin derim..
Menum kisaca soyle
1-puf pasta(portakal agacindan)
2- un kurabiyesi( portakal agacindan ben ekstra icine kucuk damla cikolata koydum
3-limonlu bademli chescake
4- un helvasi
5-pirinç salatasi
6- mercimekli salata( mutfakta Feyza var blogundan) bildiginiz patatesli mercimekli köfte yapın elinizde şekil vermeyip borcama koyun uzerine sarımsakli yoğurt ve tereyagli nane kırmızı biber kizdirip gezdirin.. İlk kez yaptım gelenlerde beğendi .. Ama ben marulla yemeyi daha cok seviyorum..
7-kiymali börek ..

Herkese sevgiler











24 Ocak 2013 Perşembe

Epey ara vermisim(

Bu ara havalarin etkisiyle sanirim HIc bir sey yapmak istemiyorum.bloga yazi yazmamida etkiledi...gectigimiz hafta hava guzeldi.. Sali gunu sohbet.. Carsamba ve persembe kahvalti davetlerine gittim.ekmek arkadas icin..
Cumartesi aksami camide arkadasin akikasi vardi .. Sabah bir century yaptim.. Sari sari hediyelerimi aldim.. Bu ara niyeyse gozum sarilarda) rabbim kizlarini hayirli guzel omurler versin...
Pazar gunu ailecek manhattan da acilan simitciye gittik.. Oturmak icin ideal bir mekan degil. Cok kucuk.. Toplam 4 sandalyesi var zaten.. Kizim kardesiyle bir sandalye yi paylasti.. Ben oturdum esim oturamadi..( yandaki iki sandalyede iki bayan oturuyordu AMA nasil bir muhabbet ettiler tum cafe onlari dinledik! Zaten mekan kucuk! Bir arkadaslarini nasil elestirdiler anlatamam .. Sabah sabah giybetin dibine vurdular(. Sonra baska gelenler olunca kalktik.. Geri kalan cay ve simiti central parkta yedik.. Hava mis gibiydi falan derken birden ruZgar
Cikti😱 hadi gidelim dedik.. Eve gidip sonrasinda kizimi yuzme kursuna getirdik...insallah tez vakitte ogrenir .. Trabzonlu olaraktan yuzme bilmiyorum kizim ogrensin))
Pazartesi okullar tatildi.. O günde arkadasim kahvaltiyi disarda yapalim dedi .. Sabah zor kalktim acaba banami gel desem dusundum AMA hadi bir degisiklik olsun diyip ciktik.. Cocuklar biraz costular AMA keyifli bir sohbet oldu..
Seviyorum arkadaslarla disarda yemeyi icmeyi gezmeyi) insallah tekrar yapariz..
pazartesi gununden Beri newyork o derece ve eksilerde! Sabah kizimi okula nasil getiriyorum anlatamam.. Kat kat cikiyoruz resmen.. Eve geldigimizde oglum Anne buz oldum diyor! Yarin kar bekleniyor insallah yagarda hava biraz yumusar).. Bu yil kar bir Kere yagdi ve hemen eridi.. Cocuklar deli gibi bekliyor kar yagmasini))
Dun mevlut kandili idi.. Rabbim PeygamberimiZe layik ummet olabilmeyi nasip etsin..(Amin)
Cocuklar icin kucuk paketlerde seker hazirladim.. Nasil sevindiler)yalniz paketler turuncu ve pembeydi.. Erkeklere anlamadan pembe vermissem gelip turuncu istediler😂
Bende iftar sonrasi yemek icin kandil simidi yaptim .. Yalniz tuzu az olmus( tuz koydum AMA dolapta beklettim hamuru.. Dolapta bekleyen hamur tuzu cekiyor mu anlamadim? ....
Simdilik benden bu kadar) sevgiler



































14 Ocak 2013 Pazartesi

Cumartesi aksamı misafirlerim icin

Geçtiğimiz hafta baya yogundum ama bu hafta ben dinlenecegim.. Salı,Çarşamba ve Perşembe ben davetliyim))
Cumartesi aksamı trabzonlu bir aileyi davet etmiştik .. Gelen amca tuzsuz yediği icin tatli kismi daha fazla oldu.) tuzsuz yapmak zor son anda kavurdugum kiymaya nerdeyse tuz atıyordum 😱 son anda hemen ayirdim tuzssuz)
Menüm baya bol oldu.. İki tatlı hemen hazirdi zaten dolapta cikolatali kremsantim vardı onu halley pasta olarak değerlendirdim .. Uzerine çikolata erittim.. Cocuklar bayıldı )
Diğer tatlım ise turamisuya koyduğum yumurta sarılarından artan yumurta aklariyla ne yapsam düşünürken kaymakli yapiyim dedim ) ne kadar basitmis.. Bundan sonra yumurta akları değerlendirecegim) siz yumurta akları ile ne yapıyorsunuz??
Menum:
1-Limonlu yas pasta(ben hep aynı pandispanyami yaparım . Limonlu krema tarifini cahide jibek in sitesinden aldım misafirlerimde beğendi tavsiye ederim)
2-kaymakli( 3 yumurtayı yarım çay kasığı cream of tartar ile cirpin sonra yavaş yavaş bir su bardağı sekeri koyun iyice cirpin .. Baya sertlesiyor. En son icine minik damla cikolata koydum .. Krem santi torbasına koyup yagli kağıt serili tepsiye sıktım ..cok düşük ısıda bir saat falan pisirdim.. Büyüklüğüne göre süre uzuyor)
3-halley pasta(iki poşet kakaolu krem santiyi çırpın icine 10 halleyi kirin ,ceviz damla çikolata bu kadar.. Dondurucuda dondurup servis oncesi cikolatali sos yapın. Ben cikolata erittim)
4- yufka mantisi (tarif onceden vermistim)
5-patates salatası kiymali
6-tel sehriye salatasi(yemek zevkinden)
7-melike arkadaşımın harika ötesi poacasi
8- ve tiramisu vardı ..
Rabbim evimden bereketi eksik etmesin.. Sofram hep sen kalabalık olsun..











6 Ocak 2013 Pazar

Pazar menüsü

Bugün newjerseyden sevdiğimiz aile bizdeydi.. Aslında kahvaltı olacaktı ama kızımın yüzme okulu olunca öğleden sonraya ayarladık .. Benim icinde daha iyi oldu.. Esim kızımı getirdi ben oğlumu uyuttum bu sırada coştum masayı hazırladıktan sonra farkettim toplam 8 çeşit olmuş 😱 salata çeşidim güzeldi )) muhabbet güzeldi .. Cocuklarda hamdolsun fena degildi)) daha ne olsun ! Çok şükür Rabb'ime !
Menümde
Kofteli (soslu) pilav
Sehriyeli havuc tarator
Mor lahana salatasi misirli(bayiliyorum)
Tabbule
Kiymali börek
Peynirli flüt poaca
Cikolatali tart
Meyveli joleli sutlu tatlı ..













4 Ocak 2013 Cuma

Kombe kurabiyesi

Türkiye'den ikizimin gönderdiği kombe kalıbı ile kurabiyeyi yapabildim.. Ben kekevinden aldım tarifini ama arastirirken icerisine hurma veya incir koyanda var.. Sanırım aslı hurmali.. Kurabiye Arap kökenli çünkü . Benimki turk usulü oldu☺☺
Tarif söyle
150 gr margarin
1 çay bardağı siviyag
1 çay bardağı süt
1su bardağı seker(esmer kullandım )
1paket kabartma tozu ve vanilin
2 cay kasigiTarcin
2 cay kasigi Mahlep
2 yemek kasigiHindistan cevizi
1 çay kasığı toz karanfil(yerine toz zencefil koydum)
Yarım bardak ince çekilmiş ceviz
Aldığı kadar un (guzel bir hamur oluyor)
Üzerine susam

Baharatları göz kararı koydum.. Üzerinde susmada konuluyordu ama unuttum ben(
Guzel lezzetli bir kurabiye.. Tavsiye ederim)









1 Ocak 2013 Salı

1 Ocak 2013 ten merhaba

Bir yıl daha geride kaldı ! Rabbim bu yılı hayırlı geçirmeyi nasip etsin.. 2012 de Hasan babami kaybettik.. Çok sevdiğimiz Servet yengemizi kaybettik.. Annem
İnsuline başladı ! Ama güzelliklerde oldu
Hamdolsun .. 2013 te hep guzel haberler aliriZ insallah. Rabbim güzellikler kolayliklar nasip etsin..
2012 son 10 gunü de ağır grip olduk kizimla.. Allah'tan esim ve oğlum hafif atlatti! Rabbim sag elimi sol elime muhtaç ettirmesin.. Uç gün full yattım .. Sabahları cocuklara süt ve ceral koyup yattım .. Ne büyük rahatlıkmis ) tarhana çorbası kurtarıcım oldu) bolca ıhlamur ictik.. Bal ve zencefil yedik kasık kasık ! Bir arkadasım bol eksili bir kısır ve süslü bir meyve tabağı getirdi.. Nasıl nasıl makbule gecti anlatamam.. Rabbim böyle guZel düşünceli arkadaşlarımin eksikliğini göstermesin !
Cumartesi aksamı bir arkasasa gittik quense.. 4. Bebeğini görmeye gittik)evet 4 !masallah bu ara 4 leyen çok.. Maşallah barekallah diyorum! Çığ köfte ve icli kofteye doyduk! Rabbim evlatlarını kolaylıkla buyutebilmeyi nasip etsin..
Bu sürede evde neler oldu ?) bir gün oğlum wc ye gitti pantolonu indirdi ama klozeti açmadığı için !!! Bende çamaşır suyunu boca ettim wc ye) temizlerken çamaşır suyuna carpmamla halıya dökülmesi bir an oldu(( banyonun on kismi çok kötü oldu.. Pazar gunu esim halifrexi çıkardı .. Ben yeni iyilesmeye baslamistimki ev karisti( Pazartesi gunü evi karışık bir sekilde birakip çıktım )) istikamet masal Cafe ) instagramdan arkadaşlarla buluştuk masal Cafe'de .. Oğlumun da o gün dogum gunü olduğu için pastasini birlikte yedik) güzel bir gun oldu.. Aslında o gun oğluma dogum gunü yapicaktim ama hem yeni iyileşmeye baslamam hem de evin durumundan ötürü erteledim ( instagram bulusmasiyla güzel
Bir sonuclandirdim dogum gununu)) pek sevindi oğlum ama nasıl nasıl simardi!)
Sonrasında ikea yaptık .. Küçük hali aldım koridora.. Cinnamon bun larini çok seviyorum ikea nin.. Her gidişte esim kasada beklerken biz alıp yiyoruz☺ bu sabah ise esim küçük odayı boyadı ben bir kaç birsey yaptim.. Yani yilin ilk gununu mutfakta hazırlık yaparak ve temizlikl yapmakla başladım ) aksam guzel gecti .. Son anda aksilik oldu ama arkadasım geldi.. Guzel gecti..
Türkiye'den gelen hediyelerden bir taneside (okudukça digerlerinide ekleyeceğim ) babamin hediye gönderdiği Mehmet okuyan hocanin 4.ciltlik kısa sûrelerin tefsir kitabi.. İnsallah bu yıl bu tefsirleri okuyabilirim
Rabbim bu yılı tüm
Muslumanlar icin bereketli kılsın .. Savaşlar olmasın .. Cocuklarımız guzel temiz bir dünyada yasasın .. İyilerden olabilmeyi vede iyilerle karsilastirsin Rabbim bizleri...