Malzemeler:
1+1/4 su bardağı un
1/3 su bardağı tozşeker ( arzuya göre biraz daha arttırabilirsiniz)
2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
yarim çay kaşığı tuz
2 yumurta
4 yemek kaşığı tere yağı veya margarin (eritilmiş)
3/4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı yaban mersini
1. Fırını 400F (200C) dereceye getirip ısıtın. 12lik muffin kaplarınıza yağlayıp hazır hale getirin.
2. Un, seker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu genişçe bir kaba birlikte eleyin.
3. Ayrı bir kasede yumurtaları karışına kadar çırpın.
4. Eritilmiş yağı, sütü, limon rendesini ilave edip karıştırın.
5. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp sıvı karışımı içine dökün. Metal kaşıkla ancak un sıvı malzeme ile birleşene kadar karıştırın. (Tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırmaya çalışmayın, ağızda dağılan bir muffin in püf noktası unu koyduktan sonra fazla karıştırmamaktır.)
6. Yaban Mersini ekleyip hafifçe karıştırın.
7. Muffin kaplarınıza hamuru kaşıkla bölüştürün.
8. Üstleri hafifçe kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) fırında pişirin.
9. Fırından alıp 5 dakika kadar ılındıktan sonra kalıplardan yavaşça çıkarıp soğumaya bırakın.
not: Özellikle Türkiye dekiler için yaban mersini (blueberry) bulamazsanız aynı tarife kuru üzüm veya kuş üzümü ekleyerek veya sade yapabilirsiniz, ancak tadı farklı olacaktır.(tarif kek evinden)
yaban mersini sanirim blueberry oluyor cok severim birde icine mavi rengi akiyor ya o renkde cok hosuma gidiyor tamamen dogal.
YanıtlaSilEvet bluberry .. Harika oldu hakikaten deneyin derim. Hep starbucks ta yerdim hic gerek yokmuş )
Silharika gorunuyor. ellerine saglik...
YanıtlaSilyasasin! kelime dogrulama gitmis!!:)
SilTeşekkürler Seyhan .. Mutlaka dene derim
SilÇayımın yanına pek yakışırdı..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
Gonderiyim hemen)
SilÇok teşekkür ederim