7 Haziran 2012 Perşembe

2 saatlik masam)

Bugun niyetimizde parka gidip piknik yapmak vardi ama hava durumu yagmur gosterince vede dunku aniden yagan yagmurun etkisiyle kararsiz kalip gitmedik parka sonrasinda bugun napsak modundaydim!okul tatil iki cocuk evde!
Sonra arkadasi aradim kac Gibi gelirsin dedim . 4 dedi..
Sonra diger arkadasi aradim 4 te gel bana bende cay icelim dedim kisirda istedim ok dedi)
Sonra piknik yaparsaniz beni haberdar et is cikisi gelirim diyince n. Arkadasimida aradim ondanda ok aldim.. Bu sirada oglusu ogle uykusuna yatiriyordum.. Saolsun uzmedi hemen uyudu..Saat 12:30!
Amma evde sogan yok! Margarin yok ! Kizimi ust komsuya gonderdim arap bir bayan AMA hamdolsun turkleri aratmiyor .. Cok merhametli cok cok guleryuzlu masaallah! Sogan bir tane istedim 3 tane gonderdi.. Kesesine bereket..
Dondurucumda un Kurabiyem vardi hemen onu cikardim cozulsun diye.. Oglus kalkinca koruma amacli dolabin icine koydum !
Sonra dondurucudan yufkami cikardim cozulmesini beklerken icini hazirladim )
Hemen muhallebi yaptim uzerine karamelli sos yaptim.. Turkiyedeki hazir soslardan.. Tadi cok guzel AMA agir bir tatli oluyor.. Muhallebisine 1 Kasik yag koydumki icim rahat yiyeyim)
Misafir agirlamayi cok severim AMA su ne yapsam kismi beni zorluyor. Bide oglani uyuttum marketede gidemiyorum(
Margarinsiz ne yapabilirim tuzlu derken mayali poaca yapiyim dedim) evde sucukta var .. Poacada uzmedi beni kabardi hemen)
Sonra dolaba bir baktim bir kereviZ goz kirpiyor ) zeytinyagli yapicaktim yarini bekliyordu hadi gel salata yapiyim dedim)yani kolay ve hizli bir sekilde hazirlandim ..
Liste olarak yazarsam
1- kupta karamelli muhallebi
2- un kurabiyesi
3-nisastali patatesli borek
4- sucuklu mini pizza
5-kisir
6- havuclu kereviz salatasi
Hic hesapta yokken toplandik .. Hic hazirligim yokken hazirlandim ) biri acip sana geliyoruz dese musait degilim alisveris yapmam gerek derdim!
Kultur merkezindeki bir hocam bir sohbette dolapta birsey yok deriz.. Ani Gelen bir misafire 4 cesit 5 cesit yapabiliriz.. Aynen bu soZ gerceklesti bugun!Ne kadar sukretsek az az!Birde dun sulu kofte yapicaktim.. Kiymayi tam yoguracaktim Kiymanin ici cozulmemisti.. Bende bir kaseye koyup kiyamli sehriye yaparim dusunmustum bu yuzden dolaba koydum! Kismetde bugunku patatesli boregin icine girmesi varmis! Nasil bir duZen nasil bir rizik hayret ettim ve cok kolay hazirlandim.. Sonra oglus uyandi .. Corba icirdim giydir evi supur cayi koy derken saat 4 oldu)arkadaslarda geldi ve
Herseyi masaya koydum resimledim yedik ictik ) en son cocuklar icin tabak alirken bir baktim un kurabiyesi dolabin icinde))) kusturmedik yedik yine.. Guzel muhabbetli bir gundu.. Binlerce kere hamdolsun.. Birde yagmur yagmadi))))

Patatesli borek cok hosumuza gitti.. Tarif kisaca soyle .. Once icini hazirladim .. Borek goz karari yapilabilir.. Gelen misafir sayisina gore ayarlayabilirsiniZ..
Patatesi soyup haslayin.. Patates piserken ayri bir tencerede siviyagda Sogan soteleyin .. Daha leZzetli olmasi icin ben kiymada koydum.. Biber ve domates salcasi koydum.. Patatesi suzup eZerken soganli karisimi koyup iyice ezdim. en son tuz ve istediginiz baharatlari koyun...
Yufkayi acin heryerine siviyag surun.. Un ve nisastayi karistirin suzgecle yufkanin uzerine serpin.. Ikiye katlayin yufkayi.. Genis kisma patates puresi koyun kenar kismi iceri katlayip sarin.. Verev sekilde kesin.. Ben once poacayi pisirdim.. Boregi dolapta beklettim 1 saat kadar.. Sonra uzerine yumurta sarisi surup pisirin... Citir citir Yenen leZiz bir borek))muhakkak deneyin pisman olmayacaksiniz.... Sevgiler herkese ..

15 yorum:

  1. kisa surede ne guzel bir sofra.bende almanyada yasiyorum.gercekten araplar turkleri aratmiyor.komsuluklari,kulturleri bizlerle ayni.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim ozgur tatlar...
    Temizlik anlayislari disinda cok sicak kanlilar... Birde sister demelerine bayiliyorum

    YanıtlaSil
  3. Okurken, aklima kendim geldi gunlukcugum, benim ikiz 22 aylik bebeklerim var onlarla hergun disari cikamiyorum haliyle, bende boyle birilerini cagirayim yiyip icelim sohbet edelim cok seviyorum ama birseyler hazirlama ve evi toplama isi okadar zor geliyorki, cunku ikiside pacamdayken pek is yapmak kolay olmuyor, oyuzden planli cagirmalar yapmak durumunda kaliyorum her zaman :)) Ama eminim siz cok guzel vakit gecirmissinizdir, bence onemli olanda bu ... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Gecen yil oglumda dizimdeydi hep ...( AMA inanin azicik daha buyusunler sizde rahat rahat hazirlik yaparsiniZ insallah... Evet onemli olan muhabbet Hele gurbette baska birsey istemiyor insan...Sevgiler kucuk dunyam...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir sofra olmuş:))
    pek hızlı ve güzel bir sofra olmuşş:))
    hayırlı hafta sonları sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Masallah diyeyim ben de. Misafir bereketi de ayri bi sey hakikaten. Yedikleriniz afiyet, muhabbetiniz daim olsun.

    YanıtlaSil
  8. ne güzel.. misafir bereketi ile gelmiş.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin hiraa... Evet o gun cok bereketli ve guzeldi..

      Sil
  9. masallah pek bir hamaratmisiz da ;)
    maksat muhabbet olunca herseyin ustesinden geliyor insan ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En guzel kismi muhabbet zaten gerisi bahane)
      Sevgiler

      Sil