12 Haziran 2012 Salı

Haftasonu

Fotograflar birikmeden yaziyim ) Cumartesi gunu long Island'a gidip tanger mallda alisveris yapicaktik.. O gun öğrendik ki longislandaki Osmaniye Camisi'nde kermes vardi .. Bir tasla iki kus olsun dedik.. Her ikisinide yaptik.. Kizimin dogru dürüst birseyi kalmamisti onun icin vede hediyelik birkac birsey aldik.. Her magaza cikisinda oyuncak arabalara binmek istediler.. İkisini bir arabaya koyup öyle bindirdim) bir tasla iki kus))
Sonrasında para atmadan oturdular.. Cok sukur ısrarda etmediler..
O gun esim saolsun doom gunu hediyeside aldı bana .31 olacam ama severim hediye almayi) bayramlik almayi))
Türkiye'deki spor ayakkabilari bence daha guzel daha kaliplari kibar! Buradakiler cok kaba!( esim icin girdik Adidas'a ama ben ilk defa bu sekil spor ayakkabi görünce aldim.. Bolca yuruyus yaparım insallah...
Alisveris sonrasında kermese gittik.. İkinci gunu olduğu icin pek birsey kalmamisti .. Pasabahcenin bardakları vardi onlardan aldim sadece.. Yemek olarak kısır ,köfte , sarma aldım .. Kofteyi kizimla paylasinca uzerine birde gozleme aldim.. Oglus birsey yemedi.. Yesil alanı gorunce toprakla oynadi.. Zip zipa bindiler)).. Yalnız ben koydum oglani icerdeki büyükler cikardi))) allahtan şikayet etmedi oglum)) yemekte istemedi ama arabaya binince aciktim mama ver anne diyince onun icin aldigim gozlemeyi yedi ve yol boyunca uyudu)
Pazar gunu okul cikisi eve geldim biraz dinlenip cocuklari parka götürelim dedik.. Taciye giderken esimi arkadasi aradi) hemen arkadasa ugradik .. )
Sonra taciden lahmacun ve benim bayildigim karisik pidesinden aldik .. Manhattan manzarali balkonumuza gittik) hava kapaliydi ama serin serin oturduk sonra cocuklar Park'ta oynadi bende azıcık sallandim) sonra yağmur baslayinca istikmet evimiz oldu..
Pazartesileri evdeyim .. Ustunkoru evi toplayip bir corba yapip haftasonunun yorgunlugunu atiyorum.. Oglus uyurken bende kahve veya cay keyfi yapiyorum) bu yıl istisnasiz pazartesileri bu sekil geçirdim..
Bugun ise hava yagmurlu .. Bir poaca yapiyim dedim .. İlk tepsi tarifteki sekile gore yaptim.. Sonra zor geldi benim
Sekle dondum))
İlk tepsi sekilden oturu kitir kitir oldu.. Tam kahvaltilik .. Benimki ise yumusak poaca oldu .. Bu sekili seviyorum.. Mayali bir poaca ama bir sekil poacanin havasini degistiriyor resmen!
Tarif soyle...
Azicik su ile bir paket mayayi bir kasik seker koyarak kabarttim
Sonra iki su bardagi sut
1 cay bardagi siviyag
2 yumurta(1sari uzerine)
Tuz
Ve aldığı kadar un..
Arasına sürmek icin oda ısısında tereyegi
Hamuru yogurup mayalandirin.. Sonrasinda kucuk bir parça alıp acın. Bicakla kesin ve bir uçtan katlayin.. Tepsi mayasi gelince uzerine yumurta sarisiyla bir kasik yogurdu karistip surun.. Uzerine çörek otu serpin pisirin..
İkinci tepsidekilerin seklide hamurdan alip elinizle acin yukari kismina peynir koyup .. Peynirin alt kismindan asagiya dogru cizikler atin.. Peynirli kismi asagiya dogru katlayip sarin.. Uzerine yumurta sarisi surun.. Bolca susam ve çörek otu serpin.. Himmmm harika!
Birde istanbulda arzu arkadasimin annesi vefat etti.. Dualarınızda arzu arkadasımı unutmazssaniz sevinirim.. Rabbim yuregine ferahlik versin.. Annesinin mekanı cennet olsun...

6 yorum:

  1. O arkadas sizi yolunuzdan etmemistir umarim...

    YanıtlaSil
  2. 65 ten gidiyoruk Seyhan )) etmedi etmedi)) rananinda bir anisi vardi gulduk)

    YanıtlaSil
  3. Pogacalar nefis gorunuyor tamda yeni diyete baslamistim, acim :((

    YanıtlaSil
  4. Tesekkur ederim ... Ulaşmak istediginiz kiloyu hayal edin. Bu poaca engel diyip canınız cekmesin ( sevgiler cok

    YanıtlaSil
  5. Dogumgunu hediyen neymis ki ? Bahsetmedin mi yoksa ben mi atladim o kismi okurken :) nice guzel yaslar diliyorum

    YanıtlaSil
  6. İhtiyacım olan seyleri aldım) ceket,ayakkabi falan aldim..Yeni yasim pazar gunu) saolasin guzelim

    YanıtlaSil