1 Temmuz 2012 Pazar

Amish gezisi

Ne zamandir duydugumuz bildigimiz bu Yere cumartesi gunu gidebildik)
Sizlerde muhakkak duymussunuzdur amishleri.. Tamamen dogal bir yasamlari var.. Teknolojinin onlari dinden uzaklastirdigini dusunuyorlar! Koyu hristiyanlar..Bu yuzden elektrikle alakali hicbir Alet kullanmiyorlar! Herseyleri gaz ile calisiyor! Gecim kaynaklari tarim ve dikis.. Kirkyama isinde ustalar AMA cok pahalli!) oradaki gift shoplardan tereyagi bal ve eriste aldim) birde miss gibi zeytinyagli sabun.. Dolabim icin magnet vede bardak altligi aldim)
Bol resim cektim daha guzel fikir vermek icin..ve bir soru )kimler bu sekil bir yasam ister???

12 yorum:

  1. Cok guzel bir gezi olmus bizim oralara gitmissiniz, lancaster benim evime 1 saat uzaklikta cok sirin bir yerdir. Keske o ciftliklerden sutle yumurtada alsaydiniz harika kaymak tutan sutleri oluyor. Bir arkadasimin amish bir bebek bakicisi var sagolsun kizcagiz bize hic usenmiyor her hafta taze sutumuzu yumurtamizi getiriyor sayesinde organic besleniyoruz:)) Cok ilginc bir yasamlari var degilmi, boyle teknoloji devi bir ulkede hic teknolojiyi kullanmamak nasil birsey acaba? Onlari gormemis olanlar icin cok guzel bir paylasim olmus ellerine saglik..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varya hic aklima sut ve yumurta gelmedi((! Kismet olursa bidahaki sefere) demek sizde oraya yakinsiniz! Cok ferah temiz bir havasi var..Benimde aklimdaki sorular .. Teknolojonin icinde teknolojiyi kullanmamak aslinda korkutucu degil) mesela biz yazin turkiyede yaylaya ciktigimizda elektrik kesilse ay kac gunde gelir diye bunaliriz) cunku disarisi zifiri karanliktir! Amishlerde yoktur Boyle bir dert)
      Tesekkur ederim cok .. Siz daha yakinsizniz amislere sizdende bekleriz bir yazi) sevgiler

      Sil
  2. biz gidemedik Emine'cim ama ne ilginç değil mi bunu bile ticarete ve turizme döküyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ve ilgi oldugundan ticaret kacinilmaz! Gris ucretli.. 15 dk icinde rahat 500$kazandilar orada)!
      8. Sinifa kadar okuduklari
      Icin meslek sahibi degiller! Kazandiklari para ile doktor gibi islere harcayabiliyorlar..
      Grubla sohbet Eden bayanin disleri super takma bir disti! Espri yaptim gazlami yaptilar diye)) yani disardan tamamen soyut degille.. AMA Rabat temiz bir yasamlari var!

      Sil
  3. Biz Niagara donusu dusunmustuk ama kalabalik gidince; herkesin fikri birbirine uymuyor. bazilarinin sabah 4,5 da kalkmasi gerekiyormus, olmadi velhasil. Ama bu yaz gidilip-gorulesi olanlarin icinde var oralar insallah...
    Gidince almayi dusunduklerime eristeyide ekliyeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla seyhan cok
      Kalabalik gidildigi icin niagaraya gelmedim)) bende iki cocuk iki kere wc molasi versek gruba yazik) amerikaya Ilk geldigim yil gitmistik niagaraya aklim kalmadi yani)
      Gidersen sut ve yumurta al Benim hic aklima gelmedi.. AMA yagi ve bal harika! Tavsiye ederim... Sebzeleride cok lezzetli ! Tam senlik orasi) sevgiler

      Sil
  4. Resimdeki keciyi bende gordum :)

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginçmiş.

    Ha gaz ha elektirik sonuçta mikser kullanıyorlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hosuma giden inaclari dogrultusunda yasiyor olmari) sevgilerr

      Sil
  6. Bizde gitmek istiyoruz amish lere, organic yumurta ve sut ozellikle kulaga cok hos geldi.. Acaba pazar gunu oralarda hayat var mi yani dukkanlar acikmi dir bilen var mi .

    YanıtlaSil
  7. Pazar gunu kiliseye gittikleri icin daha cok Amish gorursun.. Marketler aciktir.. Yalniz direk amislerden almak istersen pazar gunu satis yapmiyorlar bedava verebiliyorlar)

    YanıtlaSil