14 Ocak 2013 Pazartesi

Cumartesi aksamı misafirlerim icin

Geçtiğimiz hafta baya yogundum ama bu hafta ben dinlenecegim.. Salı,Çarşamba ve Perşembe ben davetliyim))
Cumartesi aksamı trabzonlu bir aileyi davet etmiştik .. Gelen amca tuzsuz yediği icin tatli kismi daha fazla oldu.) tuzsuz yapmak zor son anda kavurdugum kiymaya nerdeyse tuz atıyordum 😱 son anda hemen ayirdim tuzssuz)
Menüm baya bol oldu.. İki tatlı hemen hazirdi zaten dolapta cikolatali kremsantim vardı onu halley pasta olarak değerlendirdim .. Uzerine çikolata erittim.. Cocuklar bayıldı )
Diğer tatlım ise turamisuya koyduğum yumurta sarılarından artan yumurta aklariyla ne yapsam düşünürken kaymakli yapiyim dedim ) ne kadar basitmis.. Bundan sonra yumurta akları değerlendirecegim) siz yumurta akları ile ne yapıyorsunuz??
Menum:
1-Limonlu yas pasta(ben hep aynı pandispanyami yaparım . Limonlu krema tarifini cahide jibek in sitesinden aldım misafirlerimde beğendi tavsiye ederim)
2-kaymakli( 3 yumurtayı yarım çay kasığı cream of tartar ile cirpin sonra yavaş yavaş bir su bardağı sekeri koyun iyice cirpin .. Baya sertlesiyor. En son icine minik damla cikolata koydum .. Krem santi torbasına koyup yagli kağıt serili tepsiye sıktım ..cok düşük ısıda bir saat falan pisirdim.. Büyüklüğüne göre süre uzuyor)
3-halley pasta(iki poşet kakaolu krem santiyi çırpın icine 10 halleyi kirin ,ceviz damla çikolata bu kadar.. Dondurucuda dondurup servis oncesi cikolatali sos yapın. Ben cikolata erittim)
4- yufka mantisi (tarif onceden vermistim)
5-patates salatası kiymali
6-tel sehriye salatasi(yemek zevkinden)
7-melike arkadaşımın harika ötesi poacasi
8- ve tiramisu vardı ..
Rabbim evimden bereketi eksik etmesin.. Sofram hep sen kalabalık olsun..











2 yorum:

  1. çok güzel şeyler hazırlamışsın...
    canım ellerine sağlık...
    son fotodaki tatlıyı resmen canım çekti :))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba gurme sirine
    Caninin cektigi en kolay olan) halleyin varsa hemen yap) sevgiler

    YanıtlaSil