23 Mart 2012 Cuma

Brooklyn

Turkiyedeki tanidiklar amerikayi gulluk gulistanlik saniyorlar.. Tabiki kolayliklari guzellikleri var AMA calisirsan ! Iyi bir yere gelebilirsen! Okadar tanıdık varki Türkiye'de mesleği olup burda central parkta faytonculuk yapan.. Çalışan kazanıyor ama ben kendi şahsıma üzülüyorum tüm Türkler guzel islerde calissinlar guzel mevkilere gelsinler diye dua ediyorum...
Bu yıl dahamı arttılar bilmiyorum ama evsizler çok var newyorkta.. Her tren istasyonunda köşelerde falan var ( özellikle trende ise o vagondan inmenizi tavsiye ederim! Nasıl bir koku var onlarda anlatamam! Bir kere hata yaptık bindik dua ettim bitlenmeyelim hastalik bulaşmasın diye!
Rabbim kimseyi evsiz bırakmasın.. Bazilari newyorktakilerin tercihi diyor ama kimse bu sekilde yasamak istemezki kimbilir neler yasamistirlar?
Diğer resimide trende cektim.. Hakikaten newyork metrosunda goruntu bu... Tüm dünyadan insanlar birarada! Herkes birbirine saygili.. Herkes kendi halinde) kimi kitap okur kimi makyaj yapar, kimi tırnak keser, bende cocuklarimla ilgilenirim) Rabbim
Güzellikten ayirmasin.. Hep iyi insanlarla karşılaştirsin .. Bu kadar farklı. İnsanlarla birarada olmak hem guzel hemde tedirgin edici.. Evden cikarken muhakkak ayetel kürsüyü okurum ) sevgiler herkese...

13 yorum:

  1. Haklısın canım Allah iyilerle karşılaştırsın..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Amin benden de:) sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Eminecim oyledir, herkes disinda oldugu hayati, mekani daha guzel gorur, ama NY'da alisveris yapmak herkesin ozleyecegi birsey bence:)Metrolarini ben hep urkerek kullanmistim, bir gun hic unutmuyorum delimiydi yoksa uyusturucumu kullanmisti bir cocuk, hemde duzgun giyimli bir cocuk, tren icinde asagi yukari kollarini kanat gibi acmis kosuyordu, bir sonraki durakda nasil indim, nasi o vagondan ciktim hic unutmam:)Allahim her vakit hayirli insanlarla karsilastirsin hepimizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay arzu hatirliyormusun bende konusu olmustu turkiyedeki etekler esarplar burda Birsey bulamiyoruzz demistik)) bence insan ozlem duymayi seviyor biz turkiyeyi sen burayi)
      Hakikaten Birsey istiyorsan adresimi veriyim gonder temmuzda tr deyiz insallah..gecen yil sumeyyeye getirmistim bu yil sana getiriyim..
      Dualarina Amin diyorum guzelim...

      Sil
    2. Eminecim, ben en cok cocuklar icin yapilan alisverisleri seviyorum aslinda. Hala burda cok guzel elbiseler bulamiyorum mesela Aslihan'a..Yada cocuklara her alisveris yaptigimda NY'da bunu cok cok daha uygun fiyata alirdimi dusunmeden edemiyorum. Cok sagol canim teklif etmen yeter.

      Sil
    3. Arzu burasida eskisi gibi degil bence ..Rana kucukken 20/30 $ elbise buluyorken simdi children place de mesela 50$ civarinda! AMA indirimler outler guzel)
      Internetten takip edip al adresime gelsin...getiririm

      Sil
    4. Hadii baya pahalanmis desene..Ben children place den 99 cente elbise aldigimi bilirim:)

      Sil
  4. Amin... Allah'im hepimizi iyilerle karsilastirsin...

    YanıtlaSil
  5. allah kolaylık versin,
    herşey gönlünce olsun:)
    hayırlı hafta sonları sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin insallah..
      Sanaa guzel hafta sonlari kubracim....

      Sil